Generelt
Generelle oplysninger om Aktivitetsområdet
Aktivitetscentrene består af det åbne tilbud samt daghjem og speciale daghjem
Det åbne tilbud i Skjern, Tarm, Videbæk, Ringkøbing og Hvide Sande
Er aktiviteter for alle pensionister, førtidspensionister og 60 + årige i Ringkøbing-Skjern kommune. For at deltage skal man købe medlemskort. Kortet giver adgang til at deltage på alle kommunens fem aktivitetscentre. Du kan læse mere om aktiviteterne på hvert enkelt centers side.
Daghjem i Skjern, Videbæk, Ringkøbing og Hvide Sande
Daghjem er et dagtilbud for pensionister, førtidspensionister og 60 + årige, der har brug for at deltage i aktiviteter, der foregår i et tæt socialt fællesskab og med støtte af personalet. Der kan være tale om aflastning af ægtefælle eller andre nære pårørende. Brugere skal visiteres til tilbuddet. Du kan læse mere om de enkelte daghjem på hvert enkelt centers side.
Specialedaghjem i Skjern, Tarm og Ringkøbing
1. Sal, Klubben og Solhaven er et dagtilbud til borgere, der har brug for at deltage i aktiviteter, som foregår i et socialt fællesskab i rolige, overskuelige og strukturerede rammer. Det kan f.eks. være mennesker med demensdiagnose.
Læs om mulighederne
Har du lyst til at møde andre og deltage i aktiviteter og være en del af fællesskabet, så har du rig mulighed for det på kommunens centre.
Alle centrene tilbyder aktiviteter og forskellige arrangementer, der efterspørges af medlemmerne. Der er fagligt uddannet personale ansat, men mange af aktiviteterne foregår på frivillig basis. Vi har desuden et brugerråd, der er med til at planlægge aktiviteter og arrangementer.
Der er 5 centre i kommunen. De ligger i henholdsvis Hvide Sande, Ringkøbing, Videbæk, Tarm og Skjern. Du kan læse mere om tilbuddene på det enkelte centers side.
Du er altid velkommen til at ringe eller at komme og besøge os, hvis du er interesseret i at benytte vores tilbud.
Vi glæder os til at se dig.
Priser på medlemskort
For at deltage i centrenes åbne tilbud eller bruge faciliteterne, betales der for et medlemskort.
Medlemskortet
1/2 årskort er gældende fra 1. januar 2021 - 31. juli 2021: 240 kr.
1 helårskort gældende fra 1. august 2020 til 31. juli 2021: 400 kr.
Ved køb af medlemskort kan man deltage i alle aktiviteter, bruge træningsredskaberne, benytte computere, lokaler osv.
Kortet giver adgang til at deltage i de åbne tilbud på alle kommunens fem aktivitetscentre.
Desuden skal du betale for:
- Kaffe/te og måltider efter forbrug. Det er ikke tilladt at medbringe sin egen kaffe/te i kommunens aktivitetscentre.
- Betaling for brug af materialer af enhver art.
- Der betales entré ved arrangementer. Ikke medlemmer har mulighed for at deltage i arrangementer for 25 kr. ekstra pr. arrangement.
Hvad koster opholdet på daghjem?
Du betaler ikke for selve opholdet på daghjemmet, men for:
- Kaffe/te og måltider efter forbrug. Det er ikke tilladt at medbringe sin egen kaffe/te i kommunens aktivitetscentre.
- Brug af materialer af enhver art.
- Egenbetaling til transport.
Brugerrådet er valgt af det enkelte centers medlemmer. Brugerrådet yder en vigtig indsats for de enkelte centre. Du kan altid henvende dig til brugerrådet med spørgsmål og ønsker.
Brugerrådets formål
Brugerrådet har til formål at være talerør for samtlige brugere af centrene, samt at medvirke til at udbyde aktiviteter efter brugernes ønsker.
Brugerrådet skal gennem samarbejde med ledelsen og medarbejderne medvirke til, at udnytte de enkelte steders funktioner bedst muligt.
Under hver centers hjemmeside kan du se, hvem der er i brugerrådet samt de nyeste referarter fra møderne.
Frivilliges indsatser
De frivilliges indsats og opgaver bliver aftalt i samarbejde med personalet, og ud fra de frivilliges egne ønsker og interesser.
Kan eksempelvis være at igangsætte og afvikle aktiviteter, hjælpe på udflugter eller hjælpe i køkkenet.
Det frivillige arbejde erstatter ikke kommunens ansvar for at løse lovbestemte opgaver.
Hvis du kunne tænke dig at yde en frivillig indsats på et af centrene, kan du henvende dig til personalet eller brugerrådet på det enkelte center.
Hvad kan vi tilbyde de frivillige?
Du står ikke alene som frivillig.
På alle vores aktivitetscentre vil du som frivillig opleve, at du altid kan hente hjælp fra personalet. Det kan f.eks. være praktisk hjælp til køb af materialer, kopiering mm.
Du kan også altid henvende dig til personalet, hvis du mangler inspiration til din aktivitet, så vil vi sammen finde ud af, hvad der er behov for.
Yder du som frivillig en indsats, som er aftalt med personalet modtager du gratis et medlemskort til aktivitetscenteret. Medlemskortet kan, som beskrevet tidligere, benyttes på alle kommunens aktivitetscentre.
De dage du yder en indsats på den aftalte aktivitet eller opgave på aktivitetscenteret, har du mulighed for, at få kaffe/te/saft og et halvt rundstykke eller kage gratis.
Der vil være mulighed for at deltage i kurser, udflugter, frivillig møder m. m. Disse aktiviteter for de frivillige kan varierer fra center til center og fra år til år.
Vi har dejligt mange frivillige, så I må ikke forvente, vi giver opmærksomhed ved fødselsdag, sygdom eller lignede. Hvis vi ringer jer op, er det for at få information om jeres aktivitet eller opgave.
Derudover er der en gang om året en frivilligfest, hvor vi som personale står for alt til festen. For at hylde jer og vise hvor meget i betyder for vores centre.
Tavshedspligt
Frivillige er ikke underlagt en særlig tavshedspligt, men har som udgangspunkt samme forpligtelser som alle andre borgere. Det betyder at personlige oplysninger er underlagt tavshedspligt samt at man har indberetningspligt vedrørende misrøgt af børn under 18.
Konkret betyder dette at medarbejdere og frivillige ikke må udveksle personlige oplysninger om borgerne. Dette håndteres ved, at medarbejdere kun giver generelle oplysninger om en målgruppe og at borgeren kan give samtykke til udveksling af nødvendige oplysninger.
Selvom frivillige underskriver en aftale om tavshedspligt, kan de ikke underlægges den samme tavshedspligt som medarbejdere.
Der vil ofte være elever eller virksomhedspraktikanter på Centrene.
De deltager i dagligdagen på det enkelte Center, og er med til at planlægge og udfører aktiviteter.
Elever og praktikanter har tavshedspligt.
Vi har en pjece, der fortæller, hvordan det er, at være elev i centrene. Den bliver sendt ud til dig med velkomstbrevet.
Du er velkommen til at kontakte personalet på det enkelte center ved at ringe eller maile til os. Kontaktinformationerne findes under fanen kontakt.
Aktiviteter i daghjem
Dagen tilrettelægges ud fra en fast dagsrytme, for at gøre dagligdagen så enkel og overskuelig som muligt.
Vi tager udgangspunkt i det, som du kan og har interesse for at deltage i, derfor er det vigtigt, at vi sammen finder frem til det, som du har lyst til. For at vi kan gøre det bedst muligt, vil vi gerne kende til din livshistorie.
Ansøgning om daghjemsplads
Ansøgning om daghjemsplads skal ske gennem kommunens visitatorer på tlf. 99 74 17 58 kl. 8.00 - 9.00 på hverdage.
Læs om myndighedsafdelingen ved at klikke her
Pårørende
Vi lægger vægt på et tæt samarbejde med pårørende.
Inden opstart i daghjemmet tilbyder vi en samtale enten i hjemmet, i daghjemmet eller telefonisk, hvor gensidige forventninger til opholdet i daghjemmet kan blive afstemt.
Du er altid velkommen til at komme på besøg i daghjemmet og der er også mulighed for at ringe eller maile til os.
Vi vil gerne, at der foregår en løbende dialog om, hvordan det går, så vi sikrer os, at borgerens ønsker og behov tilgodeses bedst muligt.